Timpul.md

Actualitate 27 Februarie 2021 | 07:59

Este OFICIAL, vin vaccinurile din România: „Vor pleca 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca către Republica Moldova”

Premierul român Florin Cîțu a anunțat, vineri seara, că prima tranșă din lotul 200.000 de vaccinuri promise pentru Republica Moldova împotriva COVID-19 pleacă spre Republica Moldova din România.

„Doar împreună putem învinge pandemia. În cel mai scurt timp vor pleca 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca către Republica Moldova, prima serie din cele 200.000 de doze pe care le vom oferi ca ajutor umanitar cetățenilor de peste Prut. Transportul va fi asigurat de Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în aplicarea Mecanismului European de Protecție Civilă”, a scris Cîțu.

El a mai scris că este esențial ca medicii și personalul din sistemul de sănătate al Republicii Moldova, implicat în prima linie a luptei împotriva COVID-19, să beneficieze cât mai rapid de vaccin. „Sunt vremuri dificile și este de datoria noastră să oferim sprijin pentru a trece împreună peste această grea încercare a pandemiei COVID-19”, a completat el.

Informația a fost confirmată și de către consilierul prezidențial pe sănătate Ala Nemerenco. „Spre noi se pornește donația de vaccin din România”, a scris ea pe pagina sa de Facebook.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus