Actualitate

Europenii pleacă din Marea Britanie!

Astfel, migraţia netă a cetăţenilor UE în Marea Britanie a scăzut cu 51.000, până la cel mai redus nivel începând din decembrie 2013.

De la referendumul din iunie 2016 privind ieşirea Marii Britanii din UE, diferenţa anuală între numărul străinilor care se stabilesc pe teritoriul britanic şi cel al străinilor care părăsesc ţara insulară a scăzut constant de la un maxim de aproape 350.000, potrivit Oficiului de statistică britanic (ONS).

Cele mai mari scăderi s-au înregistrat în rândul cetăţenilor proveniţi din cele zece ţări, printre care Polonia şi Ungaria, devenite membre ale Uniunii Europene în 2004.

Londra a anunţat că vizează garantarea drepturilor cetăţenilor UE care trăiesc în Marea Britanie, importanţi în special în sectoare precum construcţiile şi HORECA.

Unii dintre cetăţenii UE din Marea Britanie aleg să părăsească această ţară şi ca urmare a devalorizării lirei sterline, ceea ce constituie motive de îngrijorare pentru companii, care se tem că trebuie să plătească salarii afectate de inflaţie şi se văd în imposibilitatea de a acoperi cu lucrători britanici cererea de pe piaţa forţei de muncă.

Pe de altă parte, potrivit cotidianelor The Telegraph şi The Guardian, Ministerul de Interne britanic a dispus o reanalizare oficială a datelor privind imigraţia în Marea Britanie, după ce noile informaţii provenite de la punctele de control al trecerii frontierei arată că există mai puţini imigranţi decât s-a crezut anterior.

Anterior s-a crezut că zeci de mii de studenţi străini rămân ilegal în Marea Britanie, iar dezvăluirea faptului că majoritatea părăsesc această ţară după încheierea studiilor pune sub semnul întrebării credibilitatea statisticilor oficiale britanice privind imigraţia.

Citând surse guvernamentale britanice, The Telegraph notează că migraţia netă ar putea fi cu câteva zeci de mii mai mică dacă se iau în considerare noile controale la ieşirea din ţară. Aceste controale, introduse anul trecut, au arătat că 97% dintre studenţii străini – una dintre cele mai mari categorii de imigranţi din Marea Britanie – au plecat din această ţară după finalizarea studiilor. AGERPRES

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *