Timpul.md

Internațional 20 Noiembrie 2015 | 08:09

Europol: Statul Islamic ar putea comite noi atentate în UE

Agenţia poliţiei europene (Europol) a avertizat că gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) ar putea comite noi atacuri teroriste de genul celor din Franţa în alte state europene.

"Este rezonabil să presupunem că există probabilitatea unor noi atacuri", a declarat directorul Europol, Rob Wainwright, într-un discurs rostit în faţa membrilor Parlamentului European.

Wainwright a comparat atacurile comise la Paris, în care au fost ucise 129 de persoane, cu atentatele de la Bombay (India), unde în 2008 au fost omorâte 166 de persoane.

"Atacurile din Bombay au devenit realitate în Europa. Avem de-a face cu o formă de terorism mai semnificativă şi mai periculoasă. Am primit o declaraţie clară de intenţii din partea reţelei teroriste Stat Islamic, care vrea să exporte în Europa şi pe scena internaţională terorismul bruta", a adăugat Wainwright.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atentatele comise în cursul nopţii de 13 spre 14 noiembrie la Paris. Cel puţin 129 de persoane au fost ucise în atacurile teroriste, iar aproximativ 400 au fost rănite. Organizaţia fundamentalistă sunnită a avertizat că toate ţările care participă la coaliţia ce efectuează bombardamente în Siria şi Irak se vor confrunta cu atentate de genul celor de la Paris.

Organizaţia teroristă Stat Islamic ocupă regiuni din Irak, Siria, nordul Egiptului şi nordul Libiei, unde a proclamat un "califat islamic".

sursa: romanialibera.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus