Ultima oră

Exclusiv: Autorul masacrului din Noua Zeelandă a fost de două ori în România

Atacatorul de la Christchurch a vizitat România pentru prima dată în anul 2016. A doua oară, Brenton Tarrant a venit în ţara noastră cu doar 5 luni înainte de a comite masacrul din Noua Zeelandă.

Cea de-a doua vizită a avut loc la sfârşitul anului trecut. De asemenea, pe pagina sa de Facebook, Tarrant avea numeroase postări şi referiri la România, făcute în locaţii cu o deosebită încărcătură istorică.

Fotografii din România, pe contul de Facebook al lui Brenton Tarrant

Imaginile postate de acesta pe contul său de Facebook sunt surprinse din mai multe destinaţii turistice din România. El a postat fotografii cu biserici, castele şi alte clădiri sau monumente istorice.

Apar fotografii făcute la castelul Peleş, castelul Huniazilor, Mănăstirea Voroneţ şi alte mănăstiri din Moldova, imagini din Timişoara, Sibiu, precum şi alte locaţii istorice din România.

Video de 1 decembrie, în România

De asemenea, pe contul său de Facebook, atacatorul din Christchurch avea şi videoclipuri din România.

O înregistrare video de 1 minut şi 22 de secunde surprinde o paradă militară, de 1 decembrie, filmată în Bucureşti.

Postare în limba română, cu două zile înainte de masacru

Pe 13 martie, cu 2 zile înainte de comiterea atentatului terorist, Brenton Tarrant a postat şi un video pe YouTube, în limba română.

Postare în limba română, publicată de autorul atacului masacrului din Noua Zeelandă
Vezi 6 imagini în Galerie

A venit cu maşina în România, din Bulgaria

Brenton Tarrant, autorul masacrului din Christchurch, a venit în România după ce a vizitat mai multe obiective istorice în Bulgaria, se arată într-o informare a autorităţilor bulgare, emisă în urma unei întâlniri a premierului Borisov cu şefii serviciilor de securitate.

În informare, publicată de bta.bg, se arată că Brenton Tarrant a ajuns la Sofia cu un zbor de la Dubai, a vizitat mai multe obiective istorice şi apoi s-a îndreptat, cu o maşină, către România, la 15 noiembrie 2018, după care s-a îndreptat spre Ungaria.

Anchetă după vizitele în România
Autorităţile române precizează că australianul a fost de două ori în România, în 2016 câteva zile și apoi in 2018, însă nu au fost indicii că ar face ceva ilegal sau terorist. Se fac verificări de către autoritățile care se ocupa de siguranța națională.

În urma atacului comis şi conturile sale, pe reţelele de socializare Facebook şi Twitter, au fost suspendate.

Cel puţin 49 de persoane au murit şi peste 20 au fost rănite, în atacul terorist de la cele două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, acesta fiind cel mai grav atac armat din istoria ţării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *