Timpul.md

Actualitate 9 Martie 2017 | 17:14

EXPERT: În căutarea de resurse financiare, Guvernul inventează impozite pe avere

Fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruță, susține că Guvernul, care este în căutarea souțiilor pentru a echilibra finanțele publice și a-și onora angajamentele pe partea de cheltuieli, a „inventat” impozitul pe avere.

Expertul economic atenționează despre faptul că în Codul Fiscal figurează două capitole, impozitul pe avere și impozitul pe bunuri imobiliare, care fac ca unul și același bun imobil să fie taxat de două ori, lucru inadmisibil de legislația internațională. Despre noutățile si invențiile fiscale în politicile bugetar-fiscale pentru 2017, Veaceslav Negruță, expertul asociat IDIS Viitorul, în cadrul emisiunii „15 minute de realism economic”.

Veaceslav Negruță susține că averea, potrivit definiției, este o „totalitate a bunurilor materiale și nemateriale, active sau orice alte forme de proprietăți care aparțin unei persoane fizice”, pe când în „invenția Guvernului”, averea este limitată strict la bunuri imobiliare, care valorează de la 1,5 mil. de lei și o suprafață de la 120 m.p.”.

Problema, explică fostul ministru al Finanțelor, este prevederea din Codul Fiscal referitor la impozit pe bunuri imobiliare. 

Continuarea o găsiți aici.

Z
dg.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus