Timpul.md

Bună Dimineața 7 Septembrie 2010 | 05:27

Explozie demografică în Moldova

Am impresia că referendumul din 5 septembrie a întrunit peste o treime din numărul real de cetăţeni cu drept de vot din RM şi că rezultatul lui este cel scontat - modificarea art. 78 din Constituţie. 

Sunt sigur de aceasta pentru că, dacă s-ar apuca cineva serios de capul celor care au întocmit listele de vot, ar zbura şi capii molojenici ai Ministerului Tehnologiilor Informaţionale, şi primarii leneşi ai AIE, şi primarii umflători de cifre ai PCRM. De fapt, o organizaţie de monitorizare a atenţionat, chiar înainte de referendum, asupra listelor aproximative pe care Comisia Electorală Centrală (CEC) le-a acceptat absolut indiferentă. Dar, bate toba la urechea ştirbului!

Eu, dacă aş avea puterea, i-aş trimite, cu listele în mâini, prin sate şi oraşe pe toţi ofiţerii din SIS şi MAI, procurorii şi membrii CEC (cu familia), obligându-i ca în două zile să-mi prezinte numărul real de cetăţeni cu drept de vot din RM. Aş face-o pentru că aş fi curios să aflu de unde s-au luat cei 2.660.472 de alegători înscrişi pentru duminică, dacă înainte de 5 aprilie, anul trecut, erau 2.549.804 (înregistraţi de CEC) sau cu 110.668 mai puţini. Iar dacă ţinem cont de faptul că listele gătite pentru 5 aprilie erau pline de morţi, diferenţa va fi şi mai mare. De unde acest salt demografic? De unde acest ritm şi oare nu cumva CEC doreşte ca la alegerile anticipate din noiembrie să avem într-adevăr 6 milioane de votanţi, aşa precum şi-a dorit stimabila instituţie duminică dimineaţă?

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus