Ultima oră

Explozie la o uzină chimică din Ucraina: 5 morţi, peste 22 de răniţi

Deflagraţia s-a produs marţi după-amiază în secţia de producere a amoniacului, în timpul unor lucrări de întreţinere, ca urmare a depresurizării unei ţevi prin care trecea amoniacul.

Persoanele rănite au fost transportate la spital cu intoxicaţie de amoniac şi arsuri ale căilor respiratorii, a indicat şeful protecţiei civile din Gorlovka, Aleksandr Pavelko.

El a dat asigurări că nu există pericol pentru viaţa şi sănătatea populaţiei, pe fondul informaţiilor că în urma deflagraţiei s-au produs scurgeri de amoniac în atmosferă.

De investigarea incidentului se ocupă o comisiei specială condusă de vicepremierul Iuri Boiko, care acţionează deja la faţa locului.

Procurorul din Gorlovka, Oleg Kolesnik, a declarat anterior că două versiuni preliminare sunt luate în considerare în prezent de anchetatori: factorul uman şi defecţiuni tehnice la ţeava de amoniac.

Preşedintele Viktor Ianukovici a prezentat condoleanţe familiilor persoanelor care şi-au pierdut viaţa în accidentul produs la uzina din Gorlovka şi aşteaptă rezultatele comisiei de anchetă.

Sursa: agerpres
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *