Timpul.md

UE / Nato 16 Noiembrie 2015 | 16:46

Falsă alertă cu bombă în apropierea Comisiei Europene

O falsă alertă cu bombă a fost semnalată luni după descoperirea unei mașini parcate neregulamentar pe o stradă din apropierea Comisiei Europene, a informat postul de televiziune RTL, citat de EFE.

Unități speciale de geniști au sosit pe strada Joseph II, aflată în imediata apropiere a cartierului în care se află instituțiile europene din Bruxelles, pentru a cerceta o mașină suspectă cu număr de înmatriculare francez și cu o valiză în interior.

Poliția belgiană le-a cerut locatarilor din clădirile din zonă să nu iasă din case și a izolat zona pentru a crea un perimetru de securitate. După mai multe detonări în cadrul unor proceduri obișnuite pentru a localiza explozibilii, echipele speciale au deschis mașina și au confiscat toate documentele găsite în interior, precum și valiza.

Însă aceasta nu a fost singura alarmă falsă. Agenția Xinhua scrie că poliția belgiană a fost alertată în mai multe rânduri în Bruxelles. În cartierul Etterbeek (sudul Bruxellesului), poliția a închis o intersecție aglomerată. Primarul local Vincent de Wolf a declarat pentru postul RTBF că incidentul a fost provocat de o alertă cu antrax care s-a dovedit a fi falsă. Un plic suspect a fost descoperit la secția locală de poliție.

Un pasager aflat într-un autobuz a fost tratat din cauza șocului duminică seară, când un glonț a lovit vehiculul în care se afla, spărgând un geam aflat pe partea opusă față de unde era așezată persoana, de altfel singurul pasager din autobuz.

RTBF a transmis că nimeni nu a fost rănit în incident, care a avut loc în cartierul Woluwe-Saint-Lambert. Tot RTBF a mai relatat că un bărbat de 19 ani a fost arestat duminică la Bruxelles după ce a fost văzut circulând prin oraș agitând o pușcă de jucărie.

sursa. agerpres.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus