Timpul.md

Actualitate 7 Octombrie 2009 | 20:25

Fara privilegii la asigurarea cu spatii locativ

Judecatorii, procurorii si politistii, inclusiv functionarii publici, nu vor mai beneficia de inlesniri privind asigurarea cu spatiu locativ, se arata intr-un proiect de lege prezentat ieri de ministrul Justitiei, Alexandru Tanase, in sedinta guvernului.

Modificarile au fost elaborate in baza hotararii fostei guvernari, din 4 iulie 2008 si Hotararea nr. 6 din octombrie 2008 la indicatia Comisiei Guvernamentale permanente pentru organizarea executarii definitive a CEDO. Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Justitiei, modificarile de rigoare au fost taraganate de comunisti, pentru a nu influenta asupra campaniei electorale.

Proiectul de lege a primit avize pozitive din partea a zece ministere. In acea perioada, CEDO a examinat cererea-pilot Olaru, Gusan, Lungu si Racu contra Moldovei care se refera la problemele sistemice de neexecutare a hotararilor judecatoresti la finele anului 2008, ceea ce a facut ca ministerul de resort sa revada actele normative ce prevad asigurarea cu locuinte a judecatorilor, procurorilor si politistilor.

O modificare similara a fost efectuata si in Legea 158 din 4 iulie 2008 cu privire la functia publica si statutul functionarului public, din care au fost excluse inlesnirile prevazute de vechea lege a functionarilor publici.

 

 

  • Un articol de:

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus