Actualitate

Fara privilegii la asigurarea cu spatii locativ

Judecatorii, procurorii si politistii, inclusiv functionarii publici, nu vor mai beneficia de inlesniri privind asigurarea cu spatiu locativ, se arata intr-un proiect de lege prezentat ieri de ministrul Justitiei, Alexandru Tanase, in sedinta guvernului.

Modificarile au fost elaborate in baza hotararii fostei guvernari, din 4 iulie 2008 si Hotararea nr. 6 din octombrie 2008 la indicatia Comisiei Guvernamentale permanente pentru organizarea executarii definitive a CEDO. Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Justitiei, modificarile de rigoare au fost taraganate de comunisti, pentru a nu influenta asupra campaniei electorale.

Proiectul de lege a primit avize pozitive din partea a zece ministere. In acea perioada, CEDO a examinat cererea-pilot Olaru, Gusan, Lungu si Racu contra Moldovei care se refera la problemele sistemice de neexecutare a hotararilor judecatoresti la finele anului 2008, ceea ce a facut ca ministerul de resort sa revada actele normative ce prevad asigurarea cu locuinte a judecatorilor, procurorilor si politistilor.

O modificare similara a fost efectuata si in Legea 158 din 4 iulie 2008 cu privire la functia publica si statutul functionarului public, din care au fost excluse inlesnirile prevazute de vechea lege a functionarilor publici.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *