Timpul.md

Actualitate 4 Octombrie 2018 | 19:33

Fiecare a cincea companie din Rusia înregistrează PIERDERI finanicare

Un procent de 19% dintre companiile rusești au inregistrat pierderi în anul 2017, iar aproximativ 27% au încheiat anul cu zero venituri, scrie RBC, care citeaza statistica Serviciul Fiscal Federal (FNS) al Rusiei.

FNS a raportat rezultatele financiare a 2,5 milioane de companii rusești – acesta fiind al doilea val al publicarii pe scară largă de date privind mersul afacerilor in Rusia, dupa ce, în 2016, în tara a fost ridicat regimul secretului fiscal.

Potrivit datelor FNS, aproape fiecare a cincea companie pierde bani, iar acest lucru este fie din cauza încetinirii creșterii economice, fie a fraudelor fiscale, explica experții contabili citati de RBC. Un sfert dintre companii au încheiat anul trecut cu zero venituri și cheltuieli.

Serviciul Fiscal Federal a început să dezvăluie informații despre companii care nu reprezinta secret fiscal din data de 1 august. Însa, din cauza sancțiunilor economice a Occidnetului, cel puțin până în 2020 nu vor fi divulgate informațiile financiare despre companiile strategice, intreprinderile din complexul militar-industrial și marii contribuabili. Lista este aprobată de președintele Putin și include aproximativ 70 de companii, inclusiv Rosneft, Gazprom, Căile Ferate Ruse, Aeroflot, VTB, RusHydro etc.

Sursa: paginaderusia.ro
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus