Timpul.md

Actualitate 10 Februarie 2017 | 10:46

Filip cere transferarea datoriei regiunii transnistrene către Tiraspoltransgaz

Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat în cadrul întrevederii cu vicepreședintele Consiliului de Administrație „Gazprom”, Valerii Golubev, să fie examinată posibilitatea transferării datoriilor acumulate de regiunea transnistreană către Tiraspoltransgaz şi ulterior către administraţia regiunii.

La data de 1 ianuarie 2017, datoria pentru livrarea gazului în regiunea transnistreană era de aproape 6 miliarde de lei, ceea ce reprezintă 88,6 la sută din datoria totală a Moldovagaz. Valerii Golubev a spus că solicitările Guvernului de la Chişinău urmează să fie examinate cu noua conducere a Moldovagaz.

Premierul a afirmat că Republica Moldova a reuşit în 2016 să achite toate cheltuielile curente la consumul de gaze naturale şi a subliniat importanţa negocierii unui acord privind restructurarea datoriilor acumulate anterior. ”Restructurarea datoriilor istorice poate fi realizată doar în condiţiile menţinerii achitării cheltuielilor curente în proporţie de 100 %”, a spus vicepreședintele Consiliului de Administrație „Gazprom”.

De asemenea, în cadrul întrevederii, a fost prezentat candidatul propus de Ministerul Economiei pentru funcţia de Preşedinte al SA „Moldovagaz”, Vasile Botnari. În context, Premierul a menţionat că experienţa şi abilităţile domnului Vasile Botnari vor contribui benefic la dezvoltarea întregului sector.

Sursa: abcnews.md

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus