Actualitate

Filip cere transferarea datoriei regiunii transnistrene către Tiraspoltransgaz

La data de 1 ianuarie 2017, datoria pentru livrarea gazului în regiunea transnistreană era de aproape 6 miliarde de lei, ceea ce reprezintă 88,6 la sută din datoria totală a Moldovagaz. Valerii Golubev a spus că solicitările Guvernului de la Chişinău urmează să fie examinate cu noua conducere a Moldovagaz.

Premierul a afirmat că Republica Moldova a reuşit în 2016 să achite toate cheltuielile curente la consumul de gaze naturale şi a subliniat importanţa negocierii unui acord privind restructurarea datoriilor acumulate anterior. ”Restructurarea datoriilor istorice poate fi realizată doar în condiţiile menţinerii achitării cheltuielilor curente în proporţie de 100 %”, a spus vicepreședintele Consiliului de Administrație „Gazprom”.

De asemenea, în cadrul întrevederii, a fost prezentat candidatul propus de Ministerul Economiei pentru funcţia de Preşedinte al SA „Moldovagaz”, Vasile Botnari. În context, Premierul a menţionat că experienţa şi abilităţile domnului Vasile Botnari vor contribui benefic la dezvoltarea întregului sector.

Sursa: abcnews.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *