Timpul.md

Actualitate 7 August 2020 | 06:28

Fotografie spectaculoasă realizată în masivul Ceahlău: Mii de oameni urcă noaptea pe vârful Toaca pentru a vedea piramida holografică

 

Un fotograf a surprins momentul în care mii de oameni urcă înainte de răsăritul soarelui, pe 6 august, pe vârful Toaca din masivul Ceahlău pentru a asista la un fenomen natural spectaculos.

„În fiecare an, înainte de răsăritul din 6 august, mii de oameni urcă pe vârful Toaca în Carpații României pentru a asistă la un fenomen pe care mulți îl consideră un miracol: o piramidă holografică care apare în momentul în care răsare soarele”, scrie fotograful Andrei Dăscălescu, regizor cunoscut în același timp, pe contul său de Instagram. Fotografia a fost realizată cu timp de expunere foarte lung și a reușit să surprindă lanternele drumeților care urcă pe vârful montan înainte de răsărit.

„Explicația științifică spune că umbra se combină cu cele patru vârfuri iar soarele răsare în locul perfect în această zi. Fenomenul devine tot mai popular în fiecare an, iar mulți consideră aceast traseu ca un tribut către Dumnezeu sau natură, importantă pentru bunăstarea lor personală„, adaugă fotograful, în postarea de pe contul său de Instagram, cu referire la fenomenul natural.

 

Vezi această postare pe Instagram

Every year, before the sunrise on August 6th, thousands of people climb Toaca Peak (1907m) in the Romanian Carpathians to witness a phenomenon that many think of as a miracle: a holographic pyramid that appears the moment the sun comes up. This photo is a stack of long exposures showing the light trails of hikers' flashlights as they climb the peak before dawn. Even though the scientific explanation talks about the combined shadow of four peaks, the sun rising in the perfect spot on this day and the humidity in the valley, the phenomenon becomes more popular every year, and many think of this climb as a tribute to God or nature, important for their personal wellbeing. #miracle #lighttrails #mountain #peak #climbing #hiking #stars #nightsky #timelapse #ceahlau #romania #sunrise #dawn #Carpathians #phenomenon #holographic #hologram #pyramid

O postare distribuită de Andrei Dascalescu (@thedascalescu) pe

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus