Timpul.md

Externe 9 Martie 2016 | 12:25

Franţa va simula un atac terorist într-o zonă destinată fanilor

Franţa va simula un atac terorist într-o zonă destinată suporterilor de fotbal, în apropierea unui stadion, ca parte a pregătirilor pentru EURO 2016.

Servicii de securitate şi oficiali ai turneului de fotbal gazduit de 10 oraşe din Franţa vor lua parte la exerciţiul de prevenire şi combatere a terorismului.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a declarat că simularea va avea loc în oraşul Nimes, din sudul Franţei, în data de 16 martie, cu trei luni înainte de începerea Campionatului European de fotbal.

Locurile amenajate pentru suporteri în apropierea stadioanelor, numite "fan zones", sunt considerate cele mai expuse riscului terorist, în condiţiile în care mii de suporteri din Franţa şi din celelalte 23 de naţiuni implicate se adună în spaţii închise şi de mici dimensiuni.

Franţa a fost ţinta mai multor atacuri teroriste în 2015, inclusiv atacurile coordonate din noiembrie, cînd 130 de oameni au murit. Unul dintre obiectivele teroriştilor a fost arena Stade de France, locul de desfăşurare a finalei EURO 2016, din 10 iulie.

Moldpres

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus