Politică

Găgăuzii PROVOACĂ noi disensiuni. Timofti cere CALM

 Apelul şefului statului vine după declaraţiile unui grup de iniţiativă care intenţionează colectarea semnăturilor pentru organizarea unui referendum de desprindere a Găgăuziei din componenţa Republicii Moldova, transmite IPN.

„Apreciez aceste fapte ca o verigă din lanţul de acţiuni de destabilizare a situaţiei din Republica Moldova. Autonomia de care dispune astăzi poporul găgăuz este suficientă pentru a beneficia de toate drepturile prevăzute de normele internaţionale şi naţionale. De aceea, toate aceste declaraţii şi acţiuni contribuie la destabilizarea situaţiei. Acest lucru îl doresc doar duşmanii cursului proeuropean al Republicii Moldova”, a declarat Nicolae Timofti în cadrul unui briefing de presă.

Găgăuzii sunt parte componentă a poporului Republicii Moldova, spune şeful statului. „Am trăit sute de ani împreună. Consider că sunt nişte provocări întreprinse artificial, iar temei pentru astfel de acţiuni nu există. Sunt forţe care nu doresc ca Republica Moldova să se integreze în Uniunea Europeană. Deoarece suntem aproape de a semna Acordul de Asociere cu UE, apar asemenea provocări din partea forţelor care nu doresc binele Republicii Moldova”, a declarat preşedintele.

În cadrul aceluiaşi briefing, Nicolae Timofti a dezminţit afirmaţiile episcopului de Bălţi şi Făleşti, Marchel, precum că s-ar fi pronunţat împotriva vizitei Patriarhului Kiril al Rusiei în Republica Moldova.
 
Sursa: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *