Timpul.md

Actualitate 1 Februarie 2017 | 15:00

Gazprom a redus livrările de gaze prin conducta de gaze North Stream şi prin conducta Opal

Gazprom a redus cantitatea gazelor livrate prin conducta de gaze North Stream şi prin conducta Opal, din cauza unei decizii judecătoreşti, care a fost luată în urma recursului făcut în instanţă de compania poloneză PGNIG.

Livrările de gaze prin conducta de gaze North Stream vor fi, începând de miercuri, 1 februarie, de 153 milioane de metri cubi de gaze, faţă de 153,861 milioane de metri cubi de gaze, relatează Agenţia de presă INTERFAX, care citează operatorii europeni de furnizare a gazelor.

De asemenea, Gazprom nu intenţionează să majoreze livrările de gaze care vor tranzita Ucraina. Potrivit unor informaţii recente, Comisia Europeană a extins accesul Gazprom la conducta Opal. Ministrul polonez de externe, Witold Waszczykowski, a declarat că Polonia va bloca preluarea gazoductului de către Rusia. Ca urmare, preşedintele Ucrainei, Petro Poropşenko, şi omologul său polonez, Andrzej Duda, au declarat că cei din Comisia Europeană ar trebui să revizuiască decizia luată cu privire la extinderea accesului concernului rus Gazprom la conducta Opal din Germania, scrie Rador.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus