Actualitate

Ghileţchi: Guvernul ar trebui să micşoreze taxele pentru importul automobilelor

„Este vorba de o serie de chestiuni, cum ar fi vinietele, impozitele funciare sau pentru mijloacele de transport. Aceste impozite noi nu au fost gândite cum se cuvine. Nu cred că este corect ca aceleaşi impozite să fie plătit de către cetăţeanul care circulă zilnic cu automobilul şi de către cel care ţine în garaj o maşină defectată”, a spus parlamentarul .

Referindu-se la problema vinietelor, Ghileţchi a opinat că mai întâi Guvernul ar trebui să micşoreze taxele pentru importul automobilelor.

Ex-deputatul Veaceslav Ioniţă, a declarat în cadrul aceleiaşi emisiuni că este necesar de a se renunţa la accizele la importul automobilelor şi de a fi introdusă taxa pentru valoarea adăugată. „Este un paradox. Pentru maşinile de lux, pe care pot să şi le procure doar cei bogaţi, accizele reprezintă cinci la sută din valoarea automobilului. Pentru celelalte taxele ajung şi la o sută de procente. Astfel, pentru o maşină procurată cu trei mii de euro, trebuie să se achite cam tot atâta. Este un impozit al săracilor”, a declarat Ioniţă.

Sursa: IPN
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *