Timpul.md

Actualitate 12 Aprilie 2016 | 08:19

Ghileţchi: Guvernul ar trebui să micşoreze taxele pentru importul automobilelor

Mai multe majorări propuse de către Guvern în politica bugetar-fiscală pentru anul 2016 nu vor fi votate de către Parlament. Declaraţia a fost făcută de către deputatul PLDM, Valeriu Ghileţchi, în cadrul emisiunii „Loc de dialog”, de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

„Este vorba de o serie de chestiuni, cum ar fi vinietele, impozitele funciare sau pentru mijloacele de transport. Aceste impozite noi nu au fost gândite cum se cuvine. Nu cred că este corect ca aceleaşi impozite să fie plătit de către cetăţeanul care circulă zilnic cu automobilul şi de către cel care ţine în garaj o maşină defectată”, a spus parlamentarul .

Referindu-se la problema vinietelor, Ghileţchi a opinat că mai întâi Guvernul ar trebui să micşoreze taxele pentru importul automobilelor.

Ex-deputatul Veaceslav Ioniţă, a declarat în cadrul aceleiaşi emisiuni că este necesar de a se renunţa la accizele la importul automobilelor şi de a fi introdusă taxa pentru valoarea adăugată. „Este un paradox. Pentru maşinile de lux, pe care pot să şi le procure doar cei bogaţi, accizele reprezintă cinci la sută din valoarea automobilului. Pentru celelalte taxele ajung şi la o sută de procente. Astfel, pentru o maşină procurată cu trei mii de euro, trebuie să se achite cam tot atâta. Este un impozit al săracilor”, a declarat Ioniţă.

Sursa: IPN
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus