Timpul.md

Actualitate 21 Septembrie 2017 | 12:11

Ghimpu propune demiterea lui Dodon: Este ruşinos că promovează interesele Rusiei

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a anunţat joi, 21 septembrie, că a propus Parlamentului un proiect de hotărâre de suspendare din funcţia de şef de stat a lui Igor Dodon. 

Potrivit lui Ghimpu, sunt nevoie de 34 de semnături pentru ca proiectul respectiv să fie introdus pe ordinea de zi a Parlamentului. 

Deocamdată, doar deputaţii liberali şi-au pus semnătura pe documentul menţionat. Acesta a fost trimis şi parlamentarilor din fracţiunile PPEM, PLDM, PCRM şi PDM, cu excepţia celor din PSRM.
 
În opinia lui Ghimpu, toţi deputaţii ar putea sprijini această iniţiativă, mai puţin socialiştii.
 
Liberalul afirmă că printre noile motive ce ar justifica suspendarea din funcţie a preşedintelui ţării îl reprezintă faptul că Dodon ar fi numit recent unioniştii „lepădături”. Un alt nou motiv îl constituie refuzul şefului statului de a trimite militarii modloveni la exerciţii peste hotare.
 
Liderul liberalilor a subliniat că Igor Dodon în continuare promovează interesele Rusiei la Chişinău.
 
Amintim că Mihai Ghimpu a anunţat anterior, pe 18 martie, că formaţiunea sa începe colectarea semnăturilor pentru iniţierea unui referendum de demitere a preşedintelui Igor Dodon. În cadrul unei conferinţe de presă, Ghimpu a prezentat mai multe argumente care ar demonstra că şeful statului ar fi încălcat Constituţia Republicii Moldova.

Atunci Ghimpu afirma că nu are susţinere parlamentară în ceea ce priveşte suspendarea din funcţie a preşedintelui, motiv pentru care a decis să se adreseze poporului.

adevarul.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus