Timpul.md

Timpul Local 1 August 2011 | 12:29

Grindina şi ploile torenţiale au distrus sute de hectare de culturi din nordul Moldovei

Ploile torenţiale din ultimele două zile au distrus peste 500 de hectare de culturi agricole în mai multe raioane din nordul ţării, iar în oraşul Sângerei au fost deteriorate circa 11 kilometri de drumuri.

Respectiv, în satul Cobani, raionul Glodeni, din cauza ploii torenţiale cu grindină, au fost afectate 117 hectare de culturi agricole, inclusiv soia, porumb, floarea soarelui.

În satul Prodăneşti, raionul Floreşti, ploaia a afectat 100 hectare de floarea soarelui, iar în satul Băhrineşti au fost compromise de grindină circa 317 hectare de culturi agricole – floarea soarelui, sfeclă de zahăr, soia.

Comisiile pentru situaţii excepţionale raionale estimează pagubele materiale.

Dorina Sochirca, ofiţer de presă la Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE), citată de Moldpres, a specificat că în ceea ce priveşte distrugerea drumurilor în oraşul Sângerei, potrivit unor estimări preliminare, pierderile materiale provocate constituie peste 2 milioane de lei.

De asemenea, sursa citată a mai spus ca în week-end au fost înregistrate şi două cazuri de înec. Primul caz a avut loc în satul Paşcani, raionul Cahul, unde un bărbat de 33 de ani s-a înecat într-un canal de irigare.

Cel de-al doilea caz de înec s-a întâmplat în satul Crocmaz, raionul Ştefan Vodă, unde, de asemenea, s-a înecat un bărbat, în vârstă de 40 ani, în râul Nistru, în timp ce prindea raci. Până în prezent, cadavrul nu a fost găsit.

Timpul.md (V.P.)

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus