Actualitate

Hassan Rouhani i-a cerut iertare, în numele Iranului, lui Volodimir Zelenski

Hassan Rouhani l-a sunat pe Volodimir Zelenski și a cerut iertare în numele țării sale pentru doborârea din greșeală a avionului cu pasageri, a transmis Administrația de la Kiev.

De asemenea, Teheranul a promis să acorde „toată asistența necesară” grupului de experți din Ucraina care investighează cazul și a promis să-i aducă pe toți cei responsabili în justiție. Zelensky a salutat admiterea vinovăției de către Iran și a spus că s-a deschis calea pentru investigarea de urgență a problemei.

Președintele iranian a discutat, telefonic, și cu premierul canadian Justin Trudeau, conform RT.com.

Recunoaşterea de Iran a faptului că a doborât din greşeală un avion de pasageri al companiei Ukraine International Airlines este un pas în direcţia corectă, dar cei vinovaţi trebuie să fie traşi la răspundere, a mai spus peşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

”Insist pe finalizarea imediată a identificării corpurilor”, a scris Zelenski pe Twitter după ce a discutat telefonic cu preşedintele iranian Hassan Rouhani.

”Autorii trebuie să fie traşi la răspundere. Este extrem de important pentru noi să se returneze Ucrainei, săptămâna viitoare – până la 19 ianuarie – corpurile celor decedaţi, astfel încât rudele acestora să îşi poată lua adio” de la ei, a spus Zelenski.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *