Internațional

Huffington Post: Hillary Clinton a susţinut, în discursurile private din care face bani, idei opuse celor din campanie

Discursurile private reprezintă o sursă importantă de venit pentru Hillary Clinton, candidatul democrat în scrutinul prezidenţial din noiembrie.

Hillary Clinton a refuzat să publice stenogramele discursurilor rostite la companii precum Goldman Sachs, Morgan Stanley şi General Electric. Însă unele discursuri rostite de politicianul democrat în medii corporatiste au fost dezvăluite de site-ul WikiLeaks.

Într-un discurs plătit susţinut la Morgan Stanley în aprilie 2013, Hillary Clinton lăuda platforma de austeritate propusă de fostul senator republican Alan Simpson şi de Erskine Bowles, directorul companiei care a organizat evenimentul.

"Simpson şi Bowles au propus cadrul adecvat. Trebuie să limităm cheltuielile, trebuie să avem venituri adecvate, trebuie să stimulăm creşterea economică", afirma Hillary Clinton în discursul pentru care a primit 225.000 de dolari.

Planul Simpson-Bowles prevedea reducerea indemnizaţiilor sociale, o temă care nu apare prea des în programul Partidului Democrat din SUA, o formaţiune de centru-stânga.

Însă, în campania electorală, Hillary Clinton şi-a schimbat abordarea, denunţând austeritatea şi angajându-se să nu diminueze indemnizaţiile sociale. În plus, candidatul democrat pledează pentru creşterea investiţiilor bugetare în sensul dezvoltării infrastructurii. 

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *