Timpul.md

Economie 13 Martie 2016 | 15:07

Impozitul pe autovehicule va fi aplicat din 2017

Impozitul pe autovehicul, prevăzut în proiectul documentului de politica fiscală şi bugetară pe anul curent va fi aplicat cu începere de la 1 ianuarie 2017.

Ministrul finanţelor, Octavian Armaşu, a declarat în cadrul şedinţei de Guvern că noul impozit oferă posibilitate autorităţilor publice locale să-şi majoreze veniturile bugetelor lor.

Baza impozabilă a impozitului pe autovehicule va rămâne aceeaşi, şi anume caracteristicile tehnice ale autovehiculului specificate în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, şi anume:tipul acestuia, capacitatea motorului, numărul de locuri. Cotele impozitului pe autovehicule vor fi percepute la nivelul cotelor taxei pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova pentru anul 2015.

Impozitul urmează a fi achitat la înmatricularea autovehiculelor, iar în celelalte cazuri până la efectuarea testării tehnice, dar nu mai târziu de data de 25 decembrie a anului curent la contul trezorerial de venituri al bugetului unităţii administrativ-teritoriale conform locului de reşedinţă sau de înregistrare.

Mecanismul de calcul al impozitului pe autovehicule va fi analogic ca şi la impozitul pe bunurile imobiliare al persoanelor fizice. Astfel, inspectoratul fiscal de stat teritorial va expedia fiecărui subiect al impunerii aceeaşi formă standard a avizului de plată a impozitului calculat pentru autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova, cel târziu până la 25 martie a anului curent.

Sursa: radiochisinau.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus