Economie

Impozitul pe autovehicule va fi aplicat din 2017

Ministrul finanţelor, Octavian Armaşu, a declarat în cadrul şedinţei de Guvern că noul impozit oferă posibilitate autorităţilor publice locale să-şi majoreze veniturile bugetelor lor.

Baza impozabilă a impozitului pe autovehicule va rămâne aceeaşi, şi anume caracteristicile tehnice ale autovehiculului specificate în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, şi anume:tipul acestuia, capacitatea motorului, numărul de locuri. Cotele impozitului pe autovehicule vor fi percepute la nivelul cotelor taxei pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova pentru anul 2015.

Impozitul urmează a fi achitat la înmatricularea autovehiculelor, iar în celelalte cazuri până la efectuarea testării tehnice, dar nu mai târziu de data de 25 decembrie a anului curent la contul trezorerial de venituri al bugetului unităţii administrativ-teritoriale conform locului de reşedinţă sau de înregistrare.

Mecanismul de calcul al impozitului pe autovehicule va fi analogic ca şi la impozitul pe bunurile imobiliare al persoanelor fizice. Astfel, inspectoratul fiscal de stat teritorial va expedia fiecărui subiect al impunerii aceeaşi formă standard a avizului de plată a impozitului calculat pentru autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova, cel târziu până la 25 martie a anului curent.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *