Ultima oră

Irakienii au curmat un atentat la Cupa Mondială de fotbal

Generalul Qassim al-Moussawi, care reprezintă forţele de securitate din Bagdad, declara că Abdullah Azam Saleh al-Qahtani a fost ofiţer în armata saudită. El este suspectat că planifica un "act terorist " în Africa de Sud în timpul Campionatului Mondial de fotbal, ce debutează la 11 iunie.

Acesta arăta că al-Qahtani a intrat în 2004 şi este bănuit că a fost implicat în mai multe atacuri în capitală şi în ţară.

Oficialul nu a oferit detalii despre caz şi nici nu a adus dovezi.

Reţinerea cetăţeanului saudit vine într-un moment tensionat în relaţiile dintre puterea musulmană sunită din Arabia Saudită şi musulmanii şiiţi din Irak.

Acuzaţiile lui Moussawi despre o posibilă implicare saudită într-un complot contra Campionatului vine după ce fostul şef al spionajului saudit Turki al-Faisal l-a acuzat pe premierul irakian că a deturnat alegerile din martie.

"Intenţiona să arunce în aer locurile sfinte le Najaf şi Kerbala," arăta Moussawi . "Şi planifica un act terorist în Africa de Sud în timpul Campionatului Mondial pe baza planurilor organizaţiei teroriste al Qaeda şi sub coordonarea primului asistent al lui bin Lade, Ayman al-Zawahri."
Moussawi arăta că Qahtani a fost anterior arestat de forţele americane în 2007 şi eliberat anul trecut.

În pofida uciderii a celor mai importanţi doi lideri al Qaeda din Irak, atacurile grupului au continuat.

Luni, terorişti ce purtau uniforme militare irakiene au decapitat cu cleric sunit şi i-au lăsat capul pe un stâlp electric în oraşul unde a predicat contra al Qaeda.

Sursa: antena3.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *