Timpul.md

Ultima oră 18 August 2017 | 20:46

Italia, măsuri DRASTICE după atentatele din SPANIA

Măsurile de securitate în zonele aglomerate şi în centrele turistice vor fi întărite, a anunţat vineri Ministerul de Interne italian, după cele două atacuri teroriste soldate cu moartea a 14 persoane şi rănirea altor 130 în Spania.

Ministrul de interne Marco Minniti 'a cerut să se păstreze nivelul de vigilenţă, să se consolideze măsurile de securitate pentru protejarea zonelor considerate ca fiind cele mai expuse riscului, precum şi locurile extrem de aglomerate'.

Anunţul a fost făcut după ce Minniti a prezidat o întâlnire cu reprezentanţi ai poliţiei şi serviciilor de informaţii.

Italia a fost ferită de atacuri teroriste în ultimii ani, scrie Agerpres.

La Roma, accesul în punctele turistice, precum Bazilica Sf. Petru, Colosseumul şi artera comercială Via del Corso sunt deja protejate de vehicule blindate pentru a reduce riscul unor atacuri.

Marţi, Minniti a spus că nu există 'nicio ameninţare iminentă' de atac terorist în Italia şi a subliniat că planul guvernamental care permite expulzarea suspecţilor islamişti străini a ajutat la protejarea ţării de eventuale ameninţări. Circa 199 de islamişti au fost expulzaţi către ţările lor după introducerea strategiei în ianuarie 2015, a spus ministrul italian.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus