Timpul.md

Infrastructură 17 Iunie 2020 | 16:17

Japonia oferă Moldovei un credit de peste 18 milioane de dolari, pentru modernizarea agriculturii

 Guvernul Republicii Moldova va iniţia negocieri pentru semnarea unui acord cu Guvernul Japoniei, privind acordarea unui împrumut în cadrul proiectului „Modernizarea tehnicii și a echipamentului agricol”. O decizie în acest sens a fost aprobată pe 25 martie, de Executivul de la Chişinău, însă astăzi a trebuit reexaminată, astfel încât să corespundă unor temeiuri legale, intervenite pe parcurs, transmite Moldpres.

Acordul, întocmit prin schimb de note, are drept scop confirmarea deschiderii Guvernului nipon de a oferi un credit preferențial Guvernului Republicii Moldova, în valoare de aproximativ 18,7 milioane de dolari, prin intermediul Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA). Aceste mijloace vor fi folosite pentru implementarea programului de modernizare a mașinilor și a echipamentului agricol din ţara noastră.

În prezent, între Republica Moldova și Japonia sunt semnate aproximativ 40 de documente de cooperare, majoritatea referindu-se la acordarea asistenței financiare şi tehnice ţării noastre.

De asemenea, în prezent sunt examinate posibilitățile de aplicare a unui nou program de susținere a agricultorilor – „Post-2KR”, de extindere continuă a investițiilor companiilor nipone în Moldova, de realizare a noi proiecte în sfera socială.  

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus