Timpul.md

CSI / Rusia 14 Noiembrie 2015 | 09:38

Kremlinul condamnă "atentatele odioase" de la Paris

Rusia a condamnat seria de "atentate odioase" și asasinatele inumane" comise la Paris și este pregătită să ofere "tot ajutorul în ancheta asupra acestor crime teroriste", a declarat în cursul nopții de vineri spre sâmbătă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agențiile de presă.

Președintele rus, Vladimir Putin, a exprimat condoleanțe, sprijinul și solidaritatea Rusiei omologului său francez, François Hollande, și întregului popor francez, a informat agenția TASS.

Cel puţin 140 de persoane au fost ucise în urma unor atentate teroriste multiple ce au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris.

Potrivit ultimelor informaţii, aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal. Cel puţin două explozii, comise aparent de terorişti sinucigaşi, au avut loc în zona stadionului "Stade de France", în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. În paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului.

Trei terorişti s-au aruncat în aer în fata arenei sportive Stade de France, situată la periferia Parisului, unde se desfăşura un meci de fotbal amical între selecţionatele Franţei şi Germaniei.

Alţi cel puţin trei terorişti au comis atacuri sinucigaşe în Clubul Bataclan, altul fiind împuşcat mortal de forţele de ordine.

Un alt atac sinucigaş a avut loc în zona Voltaire din Paris.

sursa: mediafax.ro/timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus