TRĂSNEA&K°club

Krokodila sau Omleta lui Voronin

„Omleta”, pardon, „Olega”, iarasi pardon: „Omega” lui Voronin se vrea o agentie de stiri. „Hoteti ne vredno”, vorba bossului comunist, cu referinta la adversarii sai, evident. Altminteri, „Olega”, pardon, „Omleta” ii place la nebunie falitului dictator, pentru ca-i trup din trupul si suflet din sufletul sau.

Ca e otravita aceasta „Cotleta”, pardon, „Omleta” n-are nicio importanta. Ba dimpotriva, are. El ne serveste cu astfel de bucate otravite al noualea an, ca sa nu mai zic de perioada anterioara presedintiatului sau. Clientul principal al ei a fost si ramane acelasi – electoratul. Pentru acest pretios client – si nu pentru popor, cum declara Gogosarul si gogoseii sai din partidul comunist – au lucrat si lucreaza de zor „(ci)omegarii”, pardon, „omletarii”.

Raznita e una: cat au avut puterea in maini, „omletele” erau imbibate cu otrava contra Opozitiei, acum, de cand au pierdut puterea, otrava este destinata celor de la putere. O agentie de stiri – o stie si alegatorul mai putin initiat – trebuie sa produca stiri, dar nu gogosi, alias „omlete”. De ce nu admit „omletarii” ca cititorii si ascultatorii lor sunt la fel de destepti sau poate mai destepti decat ei?

De ce cred ei ca acestia ar avea nevoie, la gogosii si „omletele” comuniste ce le sunt servite, de o instructiune tandaleasca? Ca doar nu suntem cu totii din neamul lui Tandala, chit ca comunistii sunt niste pacalici de care, atunci cand nu-ti vine sa razi, ti-e sila.

De fapt, „Omleta”/„Omega” este mai curand un „Krokodil” sovietic, menit sa satirizeze si sa pamfletizeze toate fiintele si fenomenele ce nu incap in sabloanele comunistocratice. Si fiindca acest „Krokodil” este o boaita fatarnica, adica e de genul feminin, de azi inainte ii vom spune „Krokodila”. (Apropo, anume un crocodil de cristal i-a daruit Voronin lui Putin la jubileul de 50 de ani, laudandu-l – pe crocodil, bineinteles – ca este unicul animal care nu da nicicand inapoi.)

Asadar, „Krokodila” draga, de ce o faci pe „TIMPUL Satiric”? Am putea sa-ti cerem satisfactie. Frazele de pe site-ul „Omega” la rubrica „Citat inchis” au fost rostite mai curand pentru umoristi, decat pentru redactori politici gravi si chiar seriosi, care nu au somn si „se subtie ca un pai” de grija tarii si a poporului. Nestimabililor, citate de top gen „Bonjur, maman!” ale lui Ghimpu spun nu doar polonezii, dar si albanezii si chiar burundezii. Numai comunistii moldoveni spun „Zdraste, ia vasa tiotea!”.

Parca ziceati adineaori, tovarasilor, ca la „Omleta”/„Omega” lucreaza redactori bine potcoviti, care pregatesc stiri atat de vajnice si nujnice, incat trebuie difuzate la REN TV, EURONEWS, NEW YORK TIMES etc.? Daca se incumeta umoristii sa le imprumute de pe site-ul vostru, ne veti scoate in prajina ca pe niste plagiatori. Si atunci noi, istia cu satira, de unde sa ne alimentam cu fapte si evenimente negative, daca ati monopolizat toata aceasta inestimabila zestre? Pe urma veti spune ca, iaca, cei de la „TIMPUL Satiric”, la fel ca si voi odinioara, nu satirizeaza puterea, ci doar opozitia. Iar pentru putere au doar umor… pozitiv.

Apropo de umorul pozitiv. Este tot o inventie comunista, „krokodiliceasca”. O cunosc nu doar din auzite. Pe timpuri, la revista „Chiparus”, care iesise din matrioska-frate „Krokodil”, la fel ca si celelalte publicatii satirice ale „republicilor-surori”, eram impusi sa scriem foiletoane/pamflete pozitive. Adica de lauda. Ceea ce insemna ca trebuia sa cantam osanale unor fruntasi care au inregistrat succese epocale, cu „arma satirei” (definitia e a „clasicilor marxism-leninismului”). Iar „arma satirei”, precum se stie, nu e nici trambita, nici fluier, nici saxofon.

Si am cantat, ce era sa facem, pacatosii de noi! Il luam pe cate-un secretar de partid, presedinte de sindicat sau simplu fruntas si, „bagandu-l” in „ungherasul rosu”, cand mi-l luam la periat cu „arma satirei”: „Ia uitati-va, bre, ce frumos e tovarasul Cutarevici! Si ce indici (la singular „indic” – zis de Eugenia Ostapciuc) inalti inregistreaza! Si cat de mult (il) iubeste partidul si poporul!…”.

Acest gen de „umor pozitiv” il gasim cu prisosinta si pe site-ul agentiei de stiri, gogosi si „omlete” – „Omega”, avandu-i drept eroi pozitivi pe comunisti si pe aliatii acestora, fireste. La acest capitol, concurenta le fac doar gogosarii de la „Moldova Subterana”, care, printre injuraturi si blesteme, mai scapa si cate-o pupatura/prujitura gen „Caravela culturii – bucuria copiilor” de Mihai Contiu – Motanul Incaltat care nu se are de bine cu vacile incaltate, fiindca anume acestea l-au incaltat odinioara, cand umbla descult prin sticla pisata de securitatea romaneasca externa.

Fizionomia site-ului „Omleta”/„Omega” – ati ghicit – e rosie. Materialele – iarasi ati ghicit – sunt in alb-negru, mai précis: sau in alb sau in negru, adica in culorile in care vad lumea inconjuratoare bossul Voronin si ortacii sai. In aceasta imparatie a oglinzilor strambe, comunistii si aliatii lor sunt ingeri albi, ceilalti – demoni negri. Pentru eventualii vizitatori ai site-ului „Omega”, ca sa nu(-si) gaseasca aici sfarsitul, as avea un sfat util: sa nu-l acceseze atat timp cat n-au la indemana o cana cu lapte. Dar mai bine o galeata, caci otrava comunista devine pe zi ce trece tot mai nociva. Pazea!

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *