Timpul.md

Actualitate 15 August 2016 | 13:53

Lavrov: Suntem gata să prezentăm dovezi suplimentare ale incursiunilor ucrainene în Crimeea

Rusia este gata să furnizeze Occidentului mai multe dovezi cu privire la incursiunile armate ucrainene în Crimeea, a declarat luni ministrul de externe rus Serghei Lavrov, informează Reuters.

Săptămâna trecută, Rusia a acuzat autoritățile ucrainene că plănuiau să comită atacuri teroriste în Crimeea, peninsulă ucraineană anexată de Moscova în 2014, pentru a provoca un nou conflict. Ucraina a respins ferm aceste acuzații.

Într-o serie de comentarii televizate făcute luni la finalul discuțiilor cu omologul său german Frank-Walter Steinmeier, Lavrov a spus că Moscova poate prezenta mai multe dovezi asupra a ceea ce autoritățile de la Moscova au calificat drept un complot ucrainean îndelung planificat pentru a destabiliza Crimeea.

Dar, pe un ton mai conciliant, Lavrov a spus că nu crede că este cineva interesat în ruperea relațiilor diplomatice dintre Rusia și Ucraina.

La rândul său, Steinmeier a declarat că toate părțile trebuie să se abțină de la orice gest care ar putea duce la escaladarea tensiunilor. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus