Ultima oră

Lider PMP, solicitare NEAŞTEPTATĂ. Ce îi cere Ministrului Afacerilor Externe

"Cer să se înfiinţeze funcţia de Ambasador Digital al României

Cu prilejul Reuniunii anuale a Diplomaţiei Române, îi cer Ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, să înfiinţeze funcţia de Ambasador Digital al României. În această funcţie trebuie investit un specialist care să ţină legătura cu cele mai mari companii de tehnologie din lume, precum Apple, Google, Microsoft sau Facebook. După valoarea brandurilor, venituri şi influenţă internaţională, marile companii din domeniul tehnologiei au devenit un nou tip de naţiuni, iar ţara noastră trebuie să se adapteze acestor noi realităţi.

Doar veniturile din publicitate estimate ale Google şi Facebook din acest an reprezintă jumătate din PIB-ul României pe 2017. Anul acesta, Google se aşteaptă la un venit din reclame digitale în valoare de 73,75 miliarde de dolari, în timp ce Facebook este aşteptată să aibă un venit de 36,29 miliarde de dolari, în timp ce PIB-ul României pe 2017 este estimat la 220,0 miliarde de dolari.

Sectorul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor (TIC), este unul dintre cele mai dinamice sectoare ale economiei româneşti, este aşteptat să ajungă înainte de 2020 la 4 miliarde de euro sau 2,5% din PIB. Atragând toate tipurile de actori economici, de la giganţi mondiali în domeniul IT la mii de antreprenori locali, specialiştii români din sectorul TIC reprezinta unul dintre activele importante ale României. Aproximativ 90.000 persoane lucrează în prezent în industrie.

Mi-aş dori ca Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române să fie un moment în care Ministerul Afacerilor Externe să vină cu abordări noi, care să ne permită ţării noastre să acţioneze eficient în contextul noilor realităţi din politica internaţională. Danemarca şi-a desemnat deja un Ambasador Digital, sper să facă şi România cât mai degrabă acest demers extrem de important pentru dezvoltarea economică a ţării noastre.", scrie Eugen Tomac.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *