Timpul.md

Politică 14 Februarie 2017 | 09:23

Liderul de la Tiraspol s-a întâlnit cu ambasadorul Statelor Unite acreditat la Chişinău

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski a avut o întrevedere luni, 13 februarie, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James D. Pettit, în cadrul căreia liderul administrației transnistrene a mulțumit oficialului american pentru atenția acordată problematicii transnistrene şi şi-a exprimat speranța continuării dialogului într-o manieră pozitivă, transmite IPN cu referire la presa din regiune. 

„Salutăm participarea Dumneavoastră la procesul de negocieri în formatul 5+2. S-au acumulat o mulțime de probleme de care depinde viața oamenilor. Aștept cu nerăbdare un dialog pozitiv”, a spus Krasnoselski. Liderul transnistrean a subliniat că cel mai important lucrul în orice relație este compromisul şi a subliniat necesitatea compromisului reciproc.

La rândul său, diplomatul american, citat de presa din regiune, a menționat importanța faptului că atât în dreapta, cât și în stânga Nistrului s-au încheiat procesele electorale şi şi-a exprimat speranța că noii lideri vor oferi noi oportunități pentru îmbunătățirea relațiilor dintre Chișinău și Tiraspol. „Sunt foarte optimist cu privire la aceasta. Cred că noile puncte de vedere vor contribui la îmbunătățirea situației. Sperăm că în curând se vor înregistra progrese în acest domeniu. La rândul nostru, depunem eforturi să convingem partenerii din Chișinău ca să acționeze pozitiv în această chestiune”, a spus James D. Pettit.

Ambasadorul SUA a precizat că înțelege gravitatea provocărilor economice și politice cărora trebuie să le facă față regiunea transnistreană şi crede că pentru a merge mai departe, este nevoie de răbdare şi de o nouă viziune.

sursa: radiochisinau.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus