Timpul.md

Actualitate 20 Aprilie 2017 | 16:49

Lista străzilor din capitală care trebuie evitate

Conform datelor prezentate de Spațiile Verzi, până la moment în mun. Chișinău sunt înregistrate peste 100 de cazuri de cădere și rupere a copacilor, care creează impedimente și pe alocuri blocări de circulație pe următoarele străzi.

- str. Pelivan intersecție cu str. Nicolae Costin
- str. Gr. Ureche
- str. Albișoara intersecție cu str. Ismail
- str. Gh. Asachi 61
- str. Hâncu 3
- str. Armeneasca intersecție cu str. 31August
- str. Ciufulea intersecție cu str. 31 August
- V. Lupu intersecție cu str. Belinschi
- Belinschi intersecție cu str. Creangă
- str. Alexandrii intersecție cu str. Lacului
- b-dul Traian intersecție cu b-dul. Dacia
- b-dul. Traian intersecție cu str. Independenței
- b-dul. Dacia intersecție cu b-dul. Decebal
- str. Titulescu intersecție cu str. Zelinschii
- str. Moscovei 2 .
- str. M. Eminescu intersecție cu str. Ștefan cel Mare
- G. Asachi 51
- str. București intersecție cu str. Bulgara
- str. Pârcălab 75
- str. Albișoara 78
- b-dul Ștefan cel Mare 73
- str. Albișoara intersecție cu str. Sereleului
- str. Pârcălab intersecție cu b-dul Ștefan cel Mare
- str. 31 August intersecție cu str. Sf. Țării
- str. Ștefan Neaga 67
- str. V. Vodă 80
- str. Albișoara 17

De asemenea, în sectorul Ciocana sunt blocaje de drum din cauza crengilor căzute pe carosabil. Astfel, s-a constatat că în curtea blocului Voluntarilor 16/1 de la greutatea zăpezii s-a rupt o creangă fără a crea impedimente la circulație și fără cauzarea unor pagube.
Totodată, pe arterele principale din str. Voluntarilor, Uzinelor și Meșterul Manole în prezent se circulă fără dificultate, ambuteiaje nu sunt formate, doar pe str. Voluntarilor 16, sunt crengi rupte în curtea blocurilor, pe str. M. Drăgan intersecție cu str. Ciocana, este blocare de drum din cauza unui copac căzut, la fel și pe str. Voluntarilor 26, la moment de către ÎM Spații Verzi sunt întreprinse măsuri de deblocare.
La fel pe str. Vadul lui Vodă 62/5 s-a înregistrat informația de cădere de crengi care au deteriorat cablurile electrice. Pe str. Vasile Vărzaru 9 și 11, în curtea blocurilor, sunt căzute crengi fără deteriorări. Pe str. M. Sadoveanu 26/1 - în prejma liceului „C. Negruzzi”, doi copaci au căzut peste un automobil pe care l-aua deteriorat, se întreprind măsuri de blocare.

Pe str. P. Zadnipru 18, în curtea blocului sunt crengi la pământ, pe Mircea cel Bătrân 27/1, la fel în curtea blocului crengi la pământ. Pe str. G. Latina 9/1, Al. Russo 24/2 au căzuta copaci pe carosabil blocând accesul in interiorul blocurilor locative. Pe str. V. lui Voda 80, copac căzut peste fire electrice unde se circulă doar pe o bandă.

Pe str. Otovasca 28, drumul inundat cu apa topită de la zăpadă. Circulația automobilelor are loc cu dificultate pe str. M. Sadoveanu 6/6 și Sadoveanu 1 și str. Al. Russo, la cerc, unde sunt crengi de la copaci căzuți.
Peste 80 de cazuri au fost înregistrate până la moment de deteriorări de automobile din cauza copacilor căzuți în mun. Chișinău. Iar un caz mai deosebit a avut loc în sectorul Botanica din capitală unde a căzut un copac peste circa 5 automobile.
În toate cazurile unde au căzut copaci și crengi rupte activează ÎM Spații-Verzi, întru deblocare
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus