Politică

Litvinenco: ANI a constatat că veniturile unui deputat socialist sunt mai mici decât averea declarată. Actul nu a fost publicat

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat că veniturile declarate de deputatul socialist Grigore Novac sunt semnificativ mai mici decât averea obținută, susține deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

„Astăzi la ședința Comisiei juridice am întrebat-o pe doamna președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI), Rodica Antoci, dacă este adevărat că față de un deputat din Comisia juridică a fost emis un act prin care s-a constatat o diferență vădită dintre veniturile declarate și averea obținută, precum și o diferență nejustificată în cazul donațiilor efectuate către partidul din care face parte. Doamna Antoci nu a confirmat, dar nici nu a infirmat această informație”, a anunțat Litvinenco.

Potrivit deputatului, „actul de constatare al ANI îl vizează pe deputatul socialist Grigore Novac”.

„Anume în cazul acestuia, conform informației mele, s-a constatat o diferență vădită dintre veniturile declarate și averea obținută, precum și o diferență nejustificată în cazul donațiilor efectuate către PSRM”, susține Litvinenco.

El acuză ANI că despre emiterea acestui act nu a fost informată opinia publică.

„De altfel, ANI mereu informează opinia publică despre acte de constatare în cazul primarilor, consilierilor locali și a șefilor de grădinițe și creșe; iată că în cazul unui deputat nu a existat niciun comunicat. Actul de constatare se află în examinare în instanța de judecată”, a mai spus Litvinenco.

ANI și Grigore Novac deocamdată nu au reacționat la aceste acuzații.

https://cotidianul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *