Ultima oră

Lucrările de construcţii în România au înregistrat cel mai mare avans din UE, în septembrie

Comparativ, la nivelul Uniunii Europene lucrările de construcţii au înregistrat o creştere de 0,7%, în timp ce în zona euro au scăzut cu 0,3%. În rândul statelor membre UE, lucrările de construcţii au înregistrat cele mai mari creşteri în România (28,9%), Ungaria (17,8%) şi Bulgaria (6,9%) iar cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Spania (minus 10%), Slovenia (minus 8,1%) şi Franţa (minus 2,6%).

În schimb, de la o lună la alta, România se situează printre statele membre UE care au înregistrat cele mai mari scăderi ale lucrărilor de construcţii, minus 3,4% în luna septembrie 2019 comparativ cu luna august 2019, o contracţie mai mare fiind înregistrată doar în Suedia, minus 4,9%. În Uniunea Europeană lucrările de construcţii au crescut cu 0,3% de la o lună la alta, în timp ce în zona euro a fost înregistrat un avans de 0,7%.

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Naţional de Statistică, în România, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut, în septembrie 2019 comparativ cu august 2019, ca serie brută, cu 2,8%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a scăzut cu 3,4%. Volumul lucrărilor de construcţii noi şi al lucrărilor de reparaţii capitale a scăzut cu 9,2%, respectiv cu 1,7%.

În septembrie 2019 comparativ cu septembrie 2018, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 30,5%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 32,4%. Pe elemente de structură, s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+44,1%) şi la lucrările de construcţii noi (+31,1%).
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *