Timpul.md

CSI / Rusia 14 Iulie 2021 | 05:41

Lukaşenko cere ajutorul lui Putin pentru a face faţă sancţiunilor UE

 Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, aflat sub presiune din cauza sancţiunilor dictate de Uniunea Europeană, a cerut marţi sprijin suplimentar din partea Rusiei, în cadrul unei întâlniri cu omologul său Vladimir Putin, transmite dpa.

„Evoluţiile sunt nebuneşti. În fiecare zi se schimbă ceva”, a spus Lukaşenko la Palatul naţional al congreselor de lângă Sankt Petersburg.

Mass-media de stat din ambele ţări s-au arătat surprinse că întâlnirea celor doi preşedinţi, a patra din acest an, nu a fost anunţată în avans.

Rusia ţine în viaţă Belarusul - în mare parte izolat din cauza reprimării cetăţenilor săi - din punct de vedere financiar printr-un pachet de împrumuturi.

Vladimir Putin a afirmat că schimburile comerciale între Belarus şi Rusia sunt înfloritoare, în pofida sancţiunilor, şi că Minskul îşi achită datoriile faţă de Moscova.

„Per total, Belarus rămâne un partener important şi de încredere pentru noi în sfera economică”, a adăugat Putin, potrivit Agerpres.

Potrivit Kremlinului, cei doi lideri mai plănuiesc să-şi coordoneze răspunsul la „tentativele Occidentului de a inflama situaţia în Belarus”. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus