Timpul.md

Externe 10 Martie 2011 | 12:41

Maşinile cu combustie internă vor fi interzise în Uniunea Europeană

Comisia Europeană intenţionaeză să interzică complet autovehiculele cu combustibil convenţional. Documentul, care prevede această măsură, urmează să fie prezentat zilele următoare, scrie publicaţia germană Handelsblat.  

În document se preconizează ca până în 2030, numărul maşinilor cu combustibil convenţional să se reducă la jumătate, iar până în 2050, ele să dispară definitiv de pe străzile europene. Propunerea Comisiei Europene a fost inclusă în “Cartea Albă a Transportului” unde este specificată şi intenţia de a uniformiza impozitele auto. Schema de impozitare pentru combustibili ar urma să fie astfel construită, încât în viitor cel puţin jumătate din impozit să fie calculat în funcţie de emisiile de CO2 ale unui vehicul. După această schemă de calcul, motorina ar urma sa fie impozitată mai mult decât benzina.
CE propune şi o alternativă a autovehiculelor uzuale: maşinile electrice. Acestea, însă abia au început să fie lansate şi costă de cel puţin patru ori mai mult decât maşinile convenţionale de aceeaşi clasă.

Timpul.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus