Timpul.md

Actualitate 19 Septembrie 2018 | 15:26

Mastercard: România, pe locul 5 în Europa la adoptarea tehnologiei contactless. Două din trei tranzacţii sunt contactless

Tehnologia contactless, care se află într-un ritm accelerat de dezvoltare, a devenit cea mai răspândită formă de plată electronică din România, care ocupă locul 5 în topul ţărilor europene în ceea ce priveşte numărul tranzacţiilor contactless înregistrate din totalul tranzacţiilor realizate la comercianţi, în condiţiile în care mai mult de 2 din 3 tranzacţii realizate prin intermediul cardurilor Mastercard la comercianţi sunt contactless, potrivit unui studiu publicat miercuri de Mastercard.

Astfel, tranzacţiile contactless au crescut cu 139% în perioada ianuarie-august 2018 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017, ajungând la aproape 70% din totalul tranzacţiilor realizate la comercianţi.

Studiul, realizat pentru ţările din Europa, arată că în peste 15 pieţe europene – printre care România, Danemarca, Croaţia, Grecia, Ungaria, Olanda, Polonia şi Rusia – procentul tranzacţiilor contactless realizate cu carduri Mastercard depăşeşte 50%.

Sursa: news.ro 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus