Sport

„Mi-am vândut medalia pentru a-mi cumpăra cocaină.” Mărturii tulburătoare, după ce drogurile i-au runiat cariera: „M-au distrus!”

Flavio Donizete şi-a vândut medalia pentru a-şi cumpăra cocaină

Fostul fundaş al celor de la Sao Paulo, Flavio Donizete, a dezvăluit, într-un interviu tulburător acordat celor de la Globoesporte, unde a ajuns din cauza dependenţei de cocaină: şi-a vândut unul dintre cele mai valoroase bunuri: o medalie câştigată la CM al Cluburilor.

În 2005, Donizete a făcut parte din echipa lui Sao Paulo care a câştigat campionatul Paulista şi Copa Libertadores în 2005, înainte de a ridica şi trofeul la Campionatul Mondial al Cluburilor, după o finală în care a învins-o cu 1-0 pe Liverpool.

Medalia cucerită a fost sacrificată din cauza dependenţei de droguri, care a distrus o carieră ce părea promiţătoare.

"Am vândut-o pentru a-mi cumpăra droguri. Am vândut-o pentru 7.000 de reais (n.r. 3.500 de dolari). Aproape toţi banii i-am cheltuit pe cocaină.

Prima tranşă de cocaină a fost de 1.000 de reais. Mi-a ajuns două zile. Apoi, cu cât aveam mai mulţi bani, cu atât voiam mai multe droguri. După ce am devenit dependent de cocaină, am pierdut totul.

Cocaina a devenit cea mai importantă în viaţa mea şi am început să pierd tot ce am. Toţi banii economisiţi i-am dat pe droguri. Nu mă vedeam fără droguri. Dimineaţa, la prânz şi seara trebuia să iau cocaină.

Toţi banii din cont, toate proprietăţile…am început să pierd totul. Am ajuns să pierd totul, mai puţin pe soţia mea, fetiţele mele şi familia mea. Cu toţii sunt alături de mine şi azi.", a spus Donizete pentru Globoesporte, citat de Goal.com.

Cariera lui Flavio Donizete şi efectele devastatoare ale cocainei
Acum în vârstă de 36 de ani, Flavio Donizete a evoluat la Sao Paolo, care, după campania glorioasă din 2005, l-a împrumutat la Portuguesa, America şi Nacional, înainte de finalul contractului, din 2009.

Fotbalistul a decis atunci să-şi ia câteva zile libere, pentru ca apoi să-şi decidă viitorul. Pauza a durat însă şase ani! Perioadă după care Donizete şi-a reluat cariera, la Taboao da Serra.

"În fiecare zi ieşeam şi îmi spuneam că pot să beau până la orice oră, pentru că iau cocaină şi nu se mai văd efectele alcoolului. Nu eram niciodată acasă, eram numai la petreceri şi beam tot timpul.

Au existat perioade în care nu trecea o zi fără să iau cocaină. M-am îngrăşat din cauza băuturii, m-am accidentat la genunchi, nu mai puteam să alerg. Şi peste toate astea mai era şi cocaină. Aşa că m-am decis să renunţ definitiv la fotbal.", a mai povestit Donizete.

Acum, Donizete a scăpat de dependenţa de droguri şi lucrează ca grădinar în oraşul Americana din statul Sao Paulo. "Cel mai mare regret al meu este că am încercat cocaina. M-a distrus!", a încheiat fostul fotbalist.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *