Actualitate

Ministerul Educaţiei de la Chişinău pune piedici Caravanei Unirii

Despre acest lucru a relatat președintele AO „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP), Vlad Bilețchi, în cadrul unei conferințe de presă.

Unionistul a declarat că prin asemenea acțiuni se încearcă intimidarea unioniștilor, iar conducătorii instituțiilor de învățământ sunt presați și șantajați pentru a nu contribui la promovarea valorilor naționale. „Nu acceptăm jumătăți de măsură. Am hotărât să facem public acest caz, pentru că este revoltător cum reprezentanții ministerului își schimbă deciziile de pe o zi pe alta. Nu înțelegem cum la început am primit acceptul Ministerului, după care ne-am trezit cu presiuni și avertizări. E clar că se încearcă stoparea acțiunilor noastre. Am fost ieri la doamna ministră Pogolșa, care a refuzat categoric să discute cu noi, invocând că nu are timp. A dat dovadă de comportament sfidător”, a declarat Vlad Bilețchi.

În semn de protest, președintele ODIP i-a dăruit Liliei Pogolșa un porcușor de pluș ca „mulțumire” pentru atitudinea autorităților. „Nu ne oprim aici. Caravana Unirii continuă cu sau fără intimidările Ministerului Educației. Nu mor caii când vor câinii”, a conchis Bilețchi.

Preşedintele ODIP a revenit câteva ore mai târziu cu un mesaj pe Facebook: „Ne jucăm cu focul! Anul trecut, SIS ne lăsa fără transport. Anul ăsta, fără cazare”.

În perioada 1 iulie – 13 august, Asociația „UNIREA-ODIP” organizează Caravana Unirii. Astfel, voluntarii ODIP informează cetățenii cu privire la beneficiile Unirii Republicii Moldova cu România.

Sursa: infoprut

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *