Timpul.md

Actualitate 15 Ianuarie 2020 | 11:15

Mitropolia Basarabiei Condamnă decizia Consiliului pentru Egalitate de a îndepărta Crucifixul din sediul MAI

 Mitropolia Basarabiei se declară „dezamăgită” de decizia Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității din R. Moldova care obligă MAI „să să scoată crucifixul pe care l-a instalat în sediul MAI”.

 „Această decizie este un atentat la identitatea noastră de credință și de neam și poate crea un precedent periculos. Crucifixul din sediul MAI, ca și alte Cruci sau Troiție din alte instituții, ca și Crucea cu care veghează Ștefan cel Mare în centrul Chișinăului sunt inofensive, chiar dimpotrivă pot constitui un mare ajutor pentru un neam care își pune nădejdea în singurul Dumnezeu Adevărat”, se transmite în comunicatul instituției.

„Bănuim că cei care au luat această decizie se încadrează în cei 3,2% din populație care nu s-au declarat ortodocși și, în acest sens, venim către Autoritățile Statului cu solicitarea să nu lase 3,2 % din populația țării să decidă pentru ceilalți iar Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității recomandăm să încerce să revizuie decizia luată, pentru că altfel nu suntem demni să ne numim urmași ai lui Ștefan .

Faptul că acel crucifix se află într-o instituție publică, pe un perete, nu înseamnă că în faţa lui s-ar săvârşi servicii religioase sau ar impune să i se aducă vreun semn de cinstire de către funcționarii acelei instituții, ea doar arată identitatea religioasă a acelei țări, așa cum, de exemplu, semiluna este prezentă peste tot în țările musulmane”, mai transmite reprezentanții Mitropoliei Basarabiei.

https://mitropoliabasarabiei.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus