Actualitate

Moldova Agroindbank a premiat cei mai buni antreprenori din ţară din sectorul IMM

Pentru susţinerea antreprenorilor, la eveniment a fost prezent Prim Ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, Ambasadorul UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, Președintele Comitetului de conducere al MAIB, Serghei Cebotari, reprezentanți ai Agențiilor de Dezvoltare Regională, ai proiectelor de finanațare, agenți economici. Moldova Agroindbank a participat la conferință în calitate de partener principal al celor două concursuri, oferind câștigătorilor premii bănești și cadouri.

La ediția din anul curent a concursului „Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM” au participat 158 de antreprenori din 15 raioane ale republicii, care activează în domeniul agroalimentar, construcţii, servicii hoteliere, comerţ, textile, alimentaţie publică ş.a. Evenimentul a urmărit susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii din diverse domenii de activitate, care au înregistrat performanțe pe parcursul anului, au creat noi locuri de muncă, au utilizat tehnologii avansate.

Președintele Comitetului de Conducere al MAIB a felicitat învingătorii competiției, exprimându-și aprecierea pentru curajul și perseverența acestora de aface business într-o perioadă economică dificilă. Totodată, Serghei Cebotari a subliniat că MAIB este un partener de încredere al antreprenorilor. Actualmente peste 23 mii de întreprinderi mici şi mijlocii active din ţara noastră sunt clienţi ai MAIB.

”Moldova Agroindbank este partenerul fidel al acestui eveniment. Astăzi, în pofida tuturor greutăţilor avem IMM-uri care dezvoltă afaceri calitative, au proiecte interesante şi corespund tuturor cerinţelor de finanţare. Este foarte important că, pe parcursul anilor, am ajuns la etapa de a contribui la dezvoltarea afacerilor şi a economiei în ansamblu. Mă bucură faptul că 35% din totalul IMM-urilor active astăzi în ţară sunt clienţi ai MAIB. Aceasta este o onoare pentru noi”, a spus Serghei Cebotari.

La rândul său, Premierul Pavel Filip, a menționat că ajuns la cea de a XI-a ediţie, concursul scoate în prim-plan toate reuşitele şi bunele practici înregistrate de antreprenori, totodată creează noi posibilităţi de dezvoltare a sectorului IMM, contribuind la dezvoltarea economică a ţării. Totodată, Premierul a vorbit despre măsurile întreprinse de Guvern pentru a facilita dezvoltarea mediului de afaceri, subliniind că aceasta va asigura fortificarea stabilității macroeconomice din țară şi va spori oportunitățile de ocupare a forței de muncă.

“În Republica Moldova IMM-urile reprezintă circa 97% din numărul total al întreprinderilor. Ponderea acestora în PIB constituie aproximativ 32% şi asigură cu locuri de muncă 55 la sută din numărul total de angajați ai sectorului economic. IMM-urile sunt pilonul de bază în economiile dezvoltate, fiind totodată și generatoarele principale de venituri la bugetul de stat, de locuri de muncă și motoarele de inovații și dezvoltare”, a menţionat Pavel Filip.

La concursul „IMM – model de responsabilitate socială” ediţia a VII-a, MAIB a acordat premii băneşti şi cadouri la cinci câștigători. Aceştia s-au remarcat prin diverse activităţi organizate pentru comunitate, precum susţinerea echipelor sportive, donaţii pentru grădiniţe şi case de cultură, amenajarea spaţiilor publice etc.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *