Actualitate

NEWS ALERT // S-a aflat lista străzilor din Chişinău care vor fi reabilitate în 2018

Planul prevede intervenția serviciilor municipale pe 4 direcții prioritare – întreținerea străzilor, construcția și reparația străzilor, gospodăria comunală, iluminat public. Astfel, pe parcursul anului curent vor fi efectuate lucrări de reparație şi întreţinere a infrastructurii rutiere din municipiul Chișinău, inclusiv a căilor de acces în curţile de blocuri pe 550 de adrese.

La capitolul investiții capitale sînt vizate str. Ion Creangă, care va fi reabilitată integral și construcția sensului giratoriu de la intersecția str. Studenților și Calea Orheiului din sectorul Rîșcani. De asemenea, pentru anul curent sînt planificate începerea lucrărilor de reabilitare a utilităților din cadrul celei de-a II-a etape a Programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere în zona centrală a capitalei, finanțate de BERD, BEI și FSEV al BERD – str. 31 August 1989, str. Tighina și str. Alexandru cel Bun.

Prioritar pentru Direcția transport public și căi de comunicație, pentru anul 2018 sînt investițiile în modernizarea sistemului de iluminat pe str. Kiev, bd. Dacia, Viaduct, str. Ciuflea, str. Alba Iulia, Calea Ieşilor, bd. Moscovei, bd. Mircea cel Bătrîn, Piața Marii Adunări Naționale, str. Bulgară, Calea Moşilor, Budeşti, 2, inclusiv a iluminatului decorativ și a iluminării trecerilor pietonale.

Pentru lucrările planificate, din bugetul municipal, pentru anul curent au fost alocate circa 380 milioane lei. 

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *