Timpul.md

Actualitate 31 August 2017 | 19:10

NEWS ALERT // Serviciile secrete au arestat doi terorişti care pregăteau atacuri la Moscova

Serviciile secrete ruse au anunţat joi arestarea a doi presupuşi membri ai grupării Statul Islamic (SI) care se pregăteau să comită atacuri sinucigaşe şi cu armă albă vineri la Moscova, la reluarea cursurilor şcolare, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Serviciului federal de securitate rus (FSB), cei doi bărbaţi, 'originari din Asia Centrală', au fost arestaţi în timp ce plănuiau comiterea de 'acte teroriste în locuri extrem de frecventate pe 1 septembrie'.

Unul dintre ei urma să înjunghie civili, iar celălalt să-şi detoneze centura explozivă, potrivit agenţiei de presă TASS. Anul şcolar în Rusia începe la 1 septembrie, zi în care în mod tradiţional elevii şi familiile lor se îndreaptă în număr mare spre şcoli.

De la începutul intervenţiei militare ruse în Siria, în 30 septembrie 2015, Rusia a fost ameninţată în mai multe rânduri de organizaţia Statul Islamic şi de filiala siriană a reţelei teroriste Al-Qaida.

Gruparea jihadistă a revendicat în luna august două atacuri cu armă albă în Rusia. La 19 august, un tânăr a înjunghiat şapte persoane pe stradă la Surgut, în Siberia Occidentală. În 28 august, doi bărbaţi au atacat cu cuţite poliţişti în Daghestan, republică instabilă din Caucazul rus, omorând un poliţist şi rănind un altul înainte de a fi lichidaţi.

În ambele cazuri autorităţile au deschis anchete pentru tentativă de omucidere şi nu pentru 'act terorist', în pofida revendicării atacurilor de către gruparea Statul Islamic.  

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus