Timpul.md

Actualitate 16 Octombrie 2017 | 11:48

Nistor Grozavu a obţinut în 2016 venituri de două ori mai mari ca Dorin Chirtoacă

Pentru anul 2016, primarul suspendat al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă a declarat un venit salarial de peste 136.187 lei obținuți din activitatea în Primăria Capitalei. Adjunctul său, Nistor Grozavu, care acum este primar general interimar a încasat de două ori şi ceva mai mult, scrie mold-street.com

Alt venit şi nici bani pe conturi bancare Dorin Chirtoacă nu declară. În acelaşi timp primarul suspendat are în proprietate un teren intravilan de nouă ari, evaluat la 300.000 lei și o cotă de 0,6 dintr-un teren sub construcție, evaluat la peste 525.614 lei.

Casă primită drept moştenire

Chirtoacă mai deține o casă de locuit de 234 metri pătraţi (primită ca moştenire) prețul căreia se ridica la 778.189 de lei, trei garaje, un beci și un sarai., trei garaje, un beci și un sarai. Totodată, Chirtoacă mai deține un automobil marca Opel Astra evaluat la 28.400 lei și un BMW 318, evaluat la 96.000 lei.

În declarație însă lipseşte un apartament de 72 de metri pătrați declarat în 2015 cu o valoare cadastrală de jumătate de milion de lei.

Potrivit realitatea.md, apartamentul ar fi fost procurat de la o rudă a fostului șef a Direcției Transport, Igor Gamrețki, care îi este și fost coleg de clasă. Mai mult, locuința în cauză i-a aparținut lui Gamrețki în perioada 2010-2013.

Nistor Grozavu, venituri duble faţă de Chirtoacă

Fostul adjunct al lui Chirtoacă, Nistor Grozavu, acum primar general interimar declară pentru anul 2016 un salariu de 176.308 lei, la care se adaugă 64.010 lei din cea de conferenţiar la Universitatea tehnică. 

În plus acesta a mai obţinut 26.855 lei, în calitate de conferenţiar de la Academia de Administrare Publică şi peste 14.300 lei pentru calitatea de membru al comisiilor de atestare a proiectanţilor şi verificatorilor de proiecte de la Incercon, Urbanproiect şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.

Soţia sa a obţinut un salariu de 112.000 lei în calitate de angajată la Direcţia generală urbanism şi arhitectură din Chişinău şi o pensie de 55.000 lei.

Familia Grozavu deţine un apartament de 186 metri pătraţi, evaluat la circa 1,5 milioane lei, un garaj de 20 metri evaluat la circa 59.000 lei şi un automobil Audi 8, cumpărat în 2011, a cărui valoare nu este declarată. 

Aminitim că Dorin Chirtoacă este învinuit în dosarul „parcărilor cu plată din Chișinău”, unde figurează mai mulți funcționari din cadrul Primăriei Capitalei, inclusiv Nistor Grozavu, cercetat în stare de libertate, și Igor Gamrețchi, condamnat deja pe această cauză la doi ani de închisoare cu suspendare de prima instanță - sentință pe care instanța de recurs a modificat-o în 3 ani de închisoare cu suspendare.

Pe 28 iulie, Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcția de primar general al Capitalei, în urma unui demers al procurorilor anticorupție, funcția fiind preluată de viceprimarul Nistor Grozavu.

Mai târziu, la începutul lunii septembrie, Procuratura Anticorupție a anunțat că primarul suspendat este cercetat penal într-o nouă cauză penală, în care este suspectat deja de depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Dorin Chirtoacă se declară nevinovat, iar în prezent se află în arest la domiciliu în casa din comuna Colonița, municipiul Chișinău.

mold-street.com


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus