Actualitate

Noi detalii despre boala misterioasă din India. Ce au descoperit medicii după primele analize de sânge

Autoritățile locale din zona unde a apărut misterioasa maladie au cerut o anchetă pentru a se afla care este originea acestor metale grele în rândul bolnavilor.

Totodată, aceleași autorități susțin că nu există fabrici importante în apropiere. Iar apa și laptele au fost testate.

Experții Organizației Mondiale a Sănătății vor merge în India pentru investigații suplimentare.

O boală nouă, încă neidentificată, face primele victime în India

Autoritățile indiene investighează o boală necunoscută care s-a răspândit rapid în orașul Eluru din statul Andhra Pradesh (sudul Indiei), infectând peste 250 de persoane și care a făcut deja o victimă. Potrivit medicilor indieni, cele mai frecvente simptome sunt convulsiile, stările de greață și pierderea cunoștinței.

”Oamenii, în special copiii, s-au plâns de stări de arsură la nivelul ochilor, după care au început brusc să vomite” a declarat Ministrul Sănătății indian, citat de CNN. Acesta a mai precizat că toți cei internați au fost testați negativ pentru coronavirus.

Ministrul a mai declarat că în urma testelor de sânge efectuate, nu s-a putut constata vreun semn al unei infecții virale: ”După ce oficialii au vizitat orașul și au analizat calitatea aerului și a apei, am exclus posibilitatea ca aceste resurse să fi fost contaminate. Ne vom da seama ce este această boală misterioasă numai în urma analizelor de laborator”.

Pacienții din orașul Eluru, din statul Andhra Pradesh, au raportat o serie de simptome, inclusiv convulsii, pierderea cunoștinței și unele greață în weekend, a declarat Dolla Joshi Roy, ofițerul de supraveghere din districtul Godavari de Vest al Eluru.

Această nouă boală apare în timp ce India continuă să lupte împotriva pandemiei COVID-19, cu al doilea cel mai mare număr de infecții din lume. Andhra Pradesh este unul dintre cele mai afectate state și are în prezent peste 800.000 de cazuri confirmate.

Dar coronavirusul nu a fost cauza spitalizărilor în masă din weekend: „Toți pacienții au dat rezultate negative pentru COVID-19”, a spus Roy, adăugând că aproximativ 180 de pacienți au fost externați, în timp ce restul sunt „stabili”. Pacienta care a murit a raportat simptome similare celorlalți, dar apoi a intrat în stop cardio-respirator care i-a fost fatal.

Autoritățile indiene: „Cauza este încă necunoscută, dar încă facem tot felul de teste, inclusiv testarea alimentelor și a laptelui”

Într-o notă publicată de Departamentul de Sănătate al statului afectat, se spune că testele inițiale de sânge nu arată prezența unei infecții virale, cum ar fi dengue sau chikungunya, ambele fiind cauzate de mușcăturile de țânțari.

Autoritățile testează acum probe de apă în Eluru pentru contaminare, după ce s-a constatat că toți pacienții își primeau apa dintr-o sursă comună. Probele au fost colectate de la 57.863 de gospodării și trimise la un laborator.

Specialiștii de la Institutul de Științe Medicale All India și un neurolog din afara statului au ajuns, de asemenea, în Eluru pentru a efectua teste neurotoxice suplimentare și așteaptă rezultatele.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *