Timpul.md

Actualitate 22 Aprilie 2018 | 10:51

Nou, dar deja celebru. Nava-hotel Queen Elisabeth II, redeschisă în Dubai

Minunile arhitectonice din Dubai vor avea, începând din această lună, o nouă vedetă destinată milioanelor de turiști care vizitează micul emirat din golful persic. Queen Elisabeth II își deschide punțile după zece ani de pauză.  

În 2008, celebrul pachebot Queen Elisabeth II ieşea glorios din serviciu devenind piesă de muzeu. Doar că, în acelaşi an, Istithmar World PJSC, companie deţinută de emiratul Dubai plăteşte 100 de milioane de dolari operatorului Cunard pentru a achiziţiona nava şi a o transforma în hotel plutitor.

După zece ani, Queen Elizabeth II - pachebot cu o lungime de 294 de metri, zece punţi şi o capacitate de 1800 de pasageri – esta gata să începă să genereze venituri pentru noul proprietar.

În noua configuraţie, Queen Elisabeth II va avea 224 de camere şi apartamente, un cinematograf, o piscină şi 13 restaurante şi baruri. Mutată definitiv în Port Rashid din Dubai, nava-hotel îşi va întîmpina primii clienţi încă din această lună, însă deschiderea oficială va avea loc în luna octombrie. Preţul minim de închiriere a unei camere la bordul noului hotel din Dubai este de circa 200 de dolari.

Sursa: Capital.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus