Timpul.md

Ultima oră 8 Aprilie 2010 | 13:48

Noul Guvern din Kirgizstan detine controlul asupra politie

 Politia din Kirgizstan este controlata in totalitate de Guvernul interimar format miercuri, dupa o serie de incidente in diferite regiuni ale tarii, a anuntat noul ministru de Interne, Bolotbek Serniazov, transmite relateaza Mediafax cu referire la pagina online RIA Novosti.

 "Politia a trecut sub controlul poporului (...). Fortele armate si Ministerul de Interne sunt pregatite sa garanteze securitatea", a afirmat el. Opozitia a anuntat ca armata si politia de frontiera au trecut de partea sa.

Totodata, Guvernul interimar kirgiz a desfiintat Agentia nationala pentru dezvoltare, investitii si inovatii, care era condusa de fiul cel mic al presedintelui Kurmanbek Bakiev, Maksim, a anuntat joi liderul Executivului instituit temporar, Rosa Otunbaieva.

Agentia gestiona fondurile primite din strainatate.

Conflictul dintre autoritati si manifestanti a izbucnit marti in orasul Talas, din nord-vestul Kirgizstanului, ca urmare a retinerii mai multor lideri ai opozitiei . Miercuri, protestele s-au extins in mai multe regiuni din tara si in capitala Biskek, provocând, potrivit ultimului bilant intocmit de Ministerul kirgiz al Sanatatii, a cel putin 68 de persoane si ranirea altor 527.

Sursa: protv

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus