Timpul.md

Actualitate 11 Martie 2018 | 13:22

O instanţă egipteană a condamnat la moarte zece persoane vinovate de planificarea unor atacuri teroriste

O instanţă egipteană a condamnat la moarte, sâmbătă, zece bărbaţi care au fost găsiţi vinovaţi de organizarea unor atacuri teroriste asupra poliţiei şi a forţelor de securitate, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Totodată, alţi cinci bărbaţi au primit pedepse cu închisoarea pe viaţă. Potrivit unor surse judiciare, persoanele condamnate sunt susţinători ai organizaţiei islamiste Frăţia Musulmană, care a fost interzisă în Egipt în 2013, după înlăturarea fostului preşedinte Mohamed Mursi.

Decizia luată de instanţa din Cairo vine după recomandarea făcută de către Marele Muftiu al Egiptului, Shawky Ibrahim Allam, cea mai înaltă autoritate a sunniţilor musulmani din Egipt.

Autorităţile egiptene au început o campanie dură împotriva suspecţilor islamişti după instaurarea regimului fostului general Abdel Fattah al-Sisi, care a devenit preşedinte în 2014 şi care candidează pentru un nou mandat în cadrul alegerilor de la sfârşitul lunii martie.

Egiptul se confruntă cu o insurgenţă a organizaţiei teroriste Stat Islamic în Peninsula Sinai, iar preşedintele Al-Sisi a ordonat armatei să elibereze regiunea de pericolele islamiste înaintea alegerilor prezidenţiale din 26-28 martie.

Sursa: Mediafax.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus