Timpul.md

Lumea 5 Octombrie 2020 | 10:24

O mexicancă de 103 ani s-a vindecat în mod miraculos de COVID-19

 Situație incredibilă în Mexic! O femeie în vârstă de 103 ani care suferea de o gravă boală pulmonară cronică s-a vindecat de COVID-19 după ce a fost internată timp de 11 zile, a informat Institutul mexican de securitate socială (IMSS), potrivit Agerpres, care citează AFP.

Femeia a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, însă nu suferea de factori agravanţi precum hipertensiunea, diabetul sau obezitatea. "Acest detaliu a contribuit la succesul tratamentului său", au declarat reprezentanţii IMSS într-un comunicat de presă.

Aceasta a fost internată pe 22 septembrie la Spitalul General Regional din Guadalajara, în statul Jalisco, cu nasul înfundat, un puseu de febră şi dificultăţi de respiraţie, dar nu necesita conectarea la ventilator."A fost întotdeauna foarte veselă, conştientă, vorbind cu medicii. Chiar şi la final, ne-a recomandat să ne îngrijim. Evoluţia ei a fost foarte bună, iar simptomele au dispărut", a declarat directorul spitalului, David Sanchez. Femeia s-a întors acasă vinerea trecută.
Acesta nu este însă singurul caz de acest fel. Unul dintre cele mai surprinzătoare cazuri este cel al unui bărbat din statul Tabasco, despre care jurnaliştii de la AFP afirmă că ar avea vârsta de 118 ani şi care, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19 pe 25 iulie, s-a vindecat.

Mexicul a raportat 761.665 de cazuri de COVID-19 şi 79.088 de decese asociate infecției cu noul coronavirus de începutul epidemiei în această ţară, în luna februarie. Țara se află în prezent pe locul nouă în topul celor mai afectate state din lume de epidemia de coronavirus. Numai în ultimele 24 de ore au fost raportate 3.712 de cazuri noi de contaminare și 208 decese, potrivit site-ului 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus