Actualitate

Oamenii legii bat alarma: De la începutul anului s-au produs 123 de accidente rutiere provocate de motociclişti

O altă cauză a producerii accidentelor rutiere este că conducătorii de vehicule nu le acordă prioritate de trecere sau nu se asigură la schimbarea direcţiei de mers.

Polițiștii desfășoară acțiuni în trafic pentru conștientizarea motocicliştilor şi , dar şi a celorlalţi participanţi la trafic, asupra necesității respectării regulilor de circulație. Polițiștii de patrulare atrag atenția conducătorilor auto să fie vigilenţi şi să ţină cont de faptul că şi motocicliștii există în trafic.

Conform statisticilor de la începutul anului pe teritoriul țării, s-au produs 123 de accidente rutiere provocate din vina motocicliștilor, soldate cu 19 persoane decedate și altele 131 traumatizate.

În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare vine cu recomandări pentru conducătorii auto, dar și pentru motocicliști:

Atenție șoferi!

Înainte de a deschide portierele, asigurați-vă că din spate nu se deplasează o motocicletă, acest lucru fiind valabil și pentru pasagerii din vehiculul condus de dumneavoastră;
atenție sporită la schimbarea direcției de mers; oricînd din spate sau din față poate apărea un motociclist;
la plecarea de pe loc, asigurați-vă că nu puneți în pericol siguranța deplasării unui motociclist;
atunci cînd sunteți depășit, nu măriți viteza de deplasare și circulați cât mai aproape de marginea din dreapta drumului.

Atenție motocicliști!

folosiți echipament omologat adecvat motocicliştilor (cască, costum, cizme şi mănuşi).
purtați echipamente reflectorizante pe timp de noapte;
verificați starea tehnică a motocicletei, (anvelope, sistemele de frânare, iluminare şi semnalizare);
pregătiți-vă pentru circulație în condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, gropi şi alte pericole rutiere care pot afecta grav aderenţa, generând accidente;
feriți-vă de vehicule la viraje și intersecții – cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de șoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare;
asigurați-vă în oglinzi atunci când virați – șoferii care vin din spate s-ar putea să nu încetinească;
abordați curbele cu viteza moderata, fără a le „tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus;
evitați manevrele bruşte în trafic, pornirile rapide de pe loc, circulatul doar pe o singură roată şi alte lucruri de acest gen.
Totodată, polițiștii atrag o atenție deosebită și părinților de a-și supraveghea copiii, care în lipsa permisului de conducere, urcă la ghidonul motoretelor și se deplasează pe drumuri, punîndu-și în pericol atât viața personală, cât și a celorlalți participanți la trafic.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *