Timpul.md

Internațional 9 Iunie 2017 | 10:04

Oficial ONU: Reţeaua Stat Islamic se reorganizează şi se concentrează pe atacuri în Europa

Reţeaua teroristă Stat Islamic se reorganizează şi se concentrează pe atacuri în afara zonelor de conflict din Orientul Mijlociu, în principal în Europa, avertizează Jeffrey Feltman, asistent al secretarului general ONU pentru Afaceri Politice. 

"Reţeaua teroristă Stat Islamic continuă rezistenţa militară, în principal în oraşele Mosul şi Raqqa, dar îşi reorganizează structura militară, oferindu-le cât mai multă putere comandanţilor locali şi concentrându-se mai mult ca niciodată pe planificarea şi inspirarea de atacuri în afara zonelor de conflict, în principal în Europa", a declarat Jeffrey Feltman, citat de Le Figaro.

Oficialul ONU a menţionat atentatele comise recent în Belgia, Franţa, Marea Britanie, Suedia, Rusia, Turcia şi Germania.

Volumul mesajelor grupului terorist pe reţelele de socializare online este în scădere de 16 luni, dar "ameninţarea persistă, deoarece simpatizanţii Stat Islamic din afara Siriei şi Irakului primesc şi redistribuie propaganda", a explicat Feltman în Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite.

Numărul total al combatanţilor Stat Islamic şi veniturile organizaţiei teroriste au scăzut în ultimele luni, a precizat Feltman. "Însă reţeaua teroristă Stat Islamic poate conta pe zeci de milioane de dolari pe lună", provenind, între altele, din vânzările de petrol şi din răscumpărări pentru răpiri.

sursa: mediafax.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus