Timpul.md

Ultima oră 4 Aprilie 2012 | 11:07

Patriarhul KIRIL vine în Republica Moldova

Imediat după vizita pe care o va întreprinde la Mitropolia Moldovei, Patriarhul Kiril va pleca şi la Tiraspol. Acesta a fost invitat ieri, 3 aprilie, de liderul transnistrean, Evghenii Şevciuc.

„Îmi este aproape viaţa bisericească a Moldovei, a Transnistriei şi aş vrea sa discut, să studiez situaţia actuala. Sunt unele conflicte istorice în regiune. Va asigur că Biserica Ortodoxă Rusă, în persoana Patriarhului şi Sinodului şi a Arhireului Transnistriei, este cointeresată în conveţuirea paşnică, depăşirea confrontaţiei între enoriaşi şi respectarea tradiţiilor religioase. În regiunea D-stra, procentul ortodocşilor, care gîndesc creştineşte, este foarte mare, şi dea Domnul, ca viaţa religioasă să devină un factor de împăcare, contribuind, în acelaşi timp, la instaurarea relaţiilor de prietenie între locuitorii ambelor maluri ale Nistrului.”

La această întîlnire au participat Mitropolitul Moldovei Vladimir, episcopul de Tiraspol şi Dubăsari Sava şi protoereul Vsevolod Ciaplin, preşedintele Patriarhatului Moscovei.

Sursa: tv7.md

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus